AUDIO | Dobrogea are gust, dar știm să-l punem în valoare?

Publicat de Doina Sirbu, 10 iunie 2025, 19:33 / actualizat: 10 iunie 2025, 20:54
De la peștele de apă dulce sau sărată, până la brânzeturi, plăcinte, deserturi sau vinuri, Dobrogea are propriul ei gust, născut din întâlnirea a numeroase culturi și tradiții.
Această moștenire culinară, adesea trecută cu vederea în promovarea turismului din zonă, este exact ceea ce Cezar Ioan și Cosmin Dragomir încearcă să readucă în atenția opiniei publice. Jurnaliști specializați în gastronomie și vinuri, cei doi sunt inițiatorii platformei We Are Romania, You Are Welcome, un proiect independent și voluntar ce își propune să exploreze România prin prisma patrimoniului ei cultural și culinar. Au fost prezenți weekend-ul acesta la Tulcea în cadrul festivalului Scrumbii de Rusalii, prilej cu care Andreea Dorobăț a stat de vorbă cu ei despre ce înseamnă, de fapt, bucătăria dobrogeană.
Dobrogea are cu ce se lăuda, dar cum transformăm această bogăție într-o poveste care să cucerească inimile turiștilor? O discuție despre gust, identitate și curajul de a fi autentic.
Redactor: Andreea Dorobăț