INSP recomandă evitarea exceselor culinare de Paște: „Moderaţia este cheia sănătăţii”

Publicat de Adina Sîrbu, 19 aprilie 2025, 15:27
Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică au transmis mai multe recomandări în contextul apropierii Paștelui, printre care se numără evitarea consumului excesiv de alimente şi alcool, dar și reintroducerea treptată a alimentelor de origine animală pentru cei care au ţinut post.
De asemenea, INSP le-a recomandat persoanelor cu boli cronice să nu neglijeze tratamentul prescris de către medic.
„Având în vedere faptul că, în zilele care urmează, vom întâmpina Sărbătoarea Învierii, care, pe lângă încărcătura spirituală, vine şi cu multe tradiţii alimentare, pentru a vă bucura cât mai mult de zile frumoase, alături de familie şi prieteni, recomandăm:
- evitaţi consumul excesiv de alimente şi alcool – moderaţia este cheia sănătăţii;
- dacă aţi ţinut post, reintroduceţi treptat alimentele de origine animală;
- consumaţi zilnic legume, fructe, cereale integrale şi multe lichide;
- faceţi mişcare – plimbările în aer liber sunt ideale;
- persoanele cu boli cronice (diabet, hipertensiune, afecţiuni digestive) să nu neglijeze tratamentul prescris de medic”, a precizat INSP.