TEMA ZILEI | Tone de alimente ajung la gunoi anual, risipa alimentară fiind una dintre provocările momentului

Publicat de Adina Sîrbu, 8 aprilie 2024, 06:45 / actualizat: 8 aprilie 2024, 8:14
Risipa alimentară rămâne una dintre provocările majore ale Uniunii Europene, zonă în care aproximativ 10% din alimentele disponibile ar fi aruncate, în timp ce peste 37 de milioane de oameni din țările membre și-ar permite o masă de calitate doar o dată la două zile, potrivit estimărilor UE.
Și în România, sunt risipite tone de alimente, iar produsele care ajung cel mai des la coșul de gunoi sunt legumele, fructele și mâncarea gătită.
Adrian Băncilă a întrebat mai mulți constănțeni cum își gestionează cumpărăturile:
Despre risipa alimentară și măsurile prevăzute în recent promulgata Lege a risipei alimentare vor discuta, astăzi, după știrile de la 14.00, în emisiunea „Tema zilei”, Liliana Moldoveanu și președintele Băncii Regionale pentru Alimente Constanța, Marcel Hiriczko.
Redactor: Adina Sîrbu