Ascultă Radio România Constanța Live

(VIDEO) Radioconstanta.ro: Avem Windows 10!

(VIDEO) Radioconstanta.ro: Avem Windows 10!

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 5 octombrie 2014, 09:55

Windows 10, un sistem de operare pentru toate dispozitivele.

Microsoft a lansat miercuri seară noul său sistem de operare, care se va numi Windows 10, deși toată lumea se aștepta ca acesta să se numească Windows 9.

Windows 10 va rula pe toate dispozitivele companiei, dacă veți dori, de la calculatoare la telefoane. Practic, o aplicație făcută pe un sistem de operare poate rula pe mai multe dispozitive. Acestea vor fi disponibile în magazinul de aplicații One Store, unde utilizatorii vor descoperi programe pentru telefoane, tablete și calculatoare.

De asemenea, Windows 10 va fi disponbil și pentru companii. Windows Enterprise e o unealtă folosită foarte mult de companiile din întreaga lume pentru productivitate și administrarea datelor. Windows 10 va fi disponbiil cu sistemele de management tradiționale de astăzi. Pentru clienții business, Windows 10 va oferi un magazin de aplicații modificat și va oferi soluții pentru a proteja datele companiilor.

Joe Belfiore, cel care s-a ocupat în trecut exclusiv de Windows Phone, a ieșit pe scena din San Francisco și a menționat că Windows 10 este într-o versiune de bază momentan.
Unul dintre lucrurile importante aduse de Windows 10 este bara de start. Aceasta dispăruse din Windows 8 și mulți utilizatori au dorit înapoi funcționalitățile rapide ale acesteia. “Căutăm să punem lucrurile în balanță, pentru ca toți utilizatorii de Windows 8 să obțină o experiență familiară“, a spus Belfiore.

Noi detalii despre încă nelansatul ceas inteligent Apple Watch.

Apple a anunţat primul lor accesoriu inteligent acum aproape o lună, însă compania nu a dezvăluit prea multe dintre detaliile viitorului ceas inteligent Watch. Noul produs a fost prezentat în cadrul unui eveniment monden care a avut loc la Paris, şi cu această ocazie au ieşit la iveală câteva informaţii adiţionale.

Deşi partea hardware a viitorului ceas, care va fi lansat undeva la începutul anului viitor, pare a fi finalizată, nu acelaşi lucru se poate spune despre componenta software. Conform unor informaţii neconfirmate, Apple încă optimizează performanţele micro-platformei software din Watch, compania încercând să mărească deloc impresionanta autonomie estimată de o zi.
La fel ca alte modele de ceasuri inteligente prezente acum pe piaţă, Apple Watch va fi legat direct cu o aplicaţia software dedicată care va rula pe terminalele iPhone. Aceasta va fi utilizată nu doar pentru instalarea de aplicaţii noi, micul ecran oferit de Watch nefiind prea bine optimizat pentru astfel de activităţi, dar va degreva şi o parte din activităţile de procesare a datelor pentru a conserva bateria ceasului.

În mod curios, se pare că ecranul Watch va fi mai mic decât cel prezentat în filmul promoţional original. Compania a plasat pe YouTube un film actualizat care arată că Watch va avea un ecran cu dimensiuni uşor reduse, acestea fiind însă similare celor remarcat în imaginile prezentate de la bun început pe site.

Facebook va folosi datele utilizatorilor pentru a vinde publicitate şi pe alte site-uri.

Modul în care Facebook colectează şi procesează datele utilizatorilor în scopuri comerciale este ţinta periodică a criticilor, acestea invocând intimitatea şi protecţia datelor cu caracter personal. Utilizatorii care se simt agresaţi de această prelucrare profundă a datelor personale vor avea de acum încolo un motiv în plus de nemulţumire, Facebook anunţând lansarea unei platforme publicitare care va permite utilizarea datelor colectate pentru afişarea anunţurilor pe alte site-uri.

Zvonită de ceva vreme, această nouă platformă publicitară foloseşte infrastructura software Atlas, pe care Facebook a cumpărat-o de la Microsoft. Prin intermediul Facebook şi a reţelelor publicitare partenere, clienţii interesaţi vor putea cumpăra spaţii publicitare pe diverse site-uri, afişarea acestora urmând să fie însă particularizată în funcţie de datele despre utilizator furnizate de către Facebook.

Conform declaraţiilor făcute de către Facebook, platforma online Atlas a fost îmbunătăţită pentru a putea susţine un mod de lucru cu o precizie mult mai bună. Compania a declarat că instrumentele de urmărire a utilizatorilor nu vor mai folosi doar banalele fişiere cookie, care nu funcţionează pe platformele mobile, ci şi instrumente noi care vor permite urmărirea activităţilor utilizatorilor pe mai multe platforme în acelaşi timp. Facebook a afirmat că noua platformă va permite, de pildă, corelarea vizualizării unui banner pe telefonul mobil şi achiziţia produsului de pe un laptop, oferind clienţilor interesaţi date relevante despre impactul campaniilor.

Spaţiile publicitare care vor fi servite prin intermediul acestei platforme nu vor fi anunţuri Facebook tradiţionale, ci doar vor fi cumpărate prin intermediul companiei pentru a putea fi ataşate profilurilor de utilizator stocare de gigantica reţea de socializare. Compania afirmă că acest lucru nu va afecta intimitatea utilizatorilor, datele urmând să fie procesate în continuare de către serverele Facebook iar clienţii urmând să primească doar rezultatele activităţii de datamining.

Fără Airplane Mode: Autoritățile aprobă utilizarea echipamentelor electronice în avioanele europene.

Până acum, zborurile cu avionul au fost plictisitoare deoarece utilizatorii de telefoane sau tablete erau obligaţi să activeze Airplane Mode şi să îşi găsească alte activităţi cu care să-şi umple timpul. Agenţia European Aviation Safety Agency (EASA) a anunţat că a modificat regulile de siguranţă care limitau utilizarea echipamentelor electronice la bordul aeronavelor, deschizând astfel calea utilizării nerestricţionate a acestora de-a lungul întregului zbor.

Regulamentele valabile în spaţiul european interziceau utilizarea echipamentelor electronice care emit unde radio în timpul manevrelor la sol, decolării, aterizării şi zborului la o altitudine mai mică de 3000 de metri. Utilitatea acestei reguli, menită să evite eventualele interferenţe cu sistemele de navigaţie şi comunicaţie ale aeronavelor, a fost însă pusă în discuţie de mai bine de un deceniu, iar agenţia europeană de profil a admis într-un final că este nevoie de o schimbare.

Conform noilor reguli, care vor putea fi aplicate de către companiile aeriene imediat ce acestea îşi vor testa echipamentele şi aeronavele, utilizatorii îşi vor putea păstra pornite telefoanele mobile, tabletele, player-ele MP3, ebook reader-ele şi laptopurile pe toată durata zborului fără să mai fie obligaţi să activeze Airplane Mode, beneficiind astfel şi de semnalul 3G, 4G sau Wi-Fi acolo unde acesta este disponibil.

Această regulă nu stipulează însă şi vreo obligaţie din partea companiilor aeriene, ci este doar o măsură de care acestea pot profita sau nu. Companiile aeriene vor trebui să-şi testeze echipamentele electronice de la bordul aeronavelor şi, în funcţie de rezultate, vor putea permite sau nu utilizarea nerestricţionată a echipamentelor electronice pe toată durata zborului. Agenţia se aşteptată ca aceste teste să dureze câteva luni, modificarea regulilor de la bordul aeronavelor care zboară în spaţiul european urmând să fie ajustată după această etapă de către fiecare companie în parte.

Mai mult Google pe dispozitivele cu Android.

Google modifică contractele pe care le are cu producătorii de hardware care rulează sistemul de operare cu Android, pentru a limita fragmentarea pieţei de smartphone-uri şi tablete. Astfel, cei care vor să aibă acces la aplicaţiile incluse în pachetul Google Mobile Services (Gmail, Google Play, YouTube) vor fi nevoiţi să instaleze aproximativ 20 de aplicaţii produse de Google şi să respecte o serie de reguli importante.

Conform The Information, noile condiţii pretinse de Google vor fi valabile pentru toate dispozitivele lansate în viitor şi se aplică pentru toţi producătorii (LG, Samsung, HTC, Huawei, etc.). Una dintre primele condiţiie este inserarea textului „powered by Android” în ecranul de încărcare, lucru deja practicat de o parte dintre companii.

Pentru a-şi împinge aplicaţiile şi serviciile proprii mai în faţă, fiecare dispozitiv cu Android va trebui să includă un folder numit Google pe ecranul de pornire, de unde vor fi toate accesibile. Lista completă include treisprezece aplicaţii. Acestea nu vor putea fi dezinstalate de utilizatori şi vor veni ca software obligatoriu pe toate terminalele cu Android.

Surse: go4it.ro, gadgetreport.ro, techrepublic.com, computerworld.com.

UPDATE | TULCEA: Accident rutier între un autocar și un TIR. La ora 17.00, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat
Actualitate miercuri, 7 mai 2025, 16:56

UPDATE | TULCEA: Accident rutier între un autocar și un TIR. La ora 17.00, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Daniel Năstase, începând cu ora 17.00, Planul Roșu de Intervenție a fost...

UPDATE | TULCEA: Accident rutier între un autocar și un TIR. La ora 17.00, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat
TULCEA: Concurs internațional de soluții pentru regenerarea urbană a zonei centrale din municipiu
Actualitate miercuri, 7 mai 2025, 16:12

TULCEA: Concurs internațional de soluții pentru regenerarea urbană a zonei centrale din municipiu

Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul Filialei Teritoriale Dobrogea a OAR, alături de Autoritatea Contractantă – Municipiul...

TULCEA: Concurs internațional de soluții pentru regenerarea urbană a zonei centrale din municipiu
Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța caută candidați pentru admiterea în instituțiile de învățământ militare
Actualitate miercuri, 7 mai 2025, 15:45

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța caută candidați pentru admiterea în instituțiile de învățământ militare

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța anunță începerea procesului de recrutare a candidaților pentru sesiunea de admitere iunie –...

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța caută candidați pentru admiterea în instituțiile de învățământ militare
Pedepse mai aspre pentru infracțiunile din domeniul materialelor pirotehnice
Actualitate miercuri, 7 mai 2025, 15:38

Pedepse mai aspre pentru infracțiunile din domeniul materialelor pirotehnice

Modificarea sancțiunilor din domeniul materialelor pirotehnice a fost adoptată, miercuri, 7 mai, de Camera Deputaților, for decizional, fiind...

Pedepse mai aspre pentru infracțiunile din domeniul materialelor pirotehnice
Actualitate miercuri, 7 mai 2025, 14:14

CONSTANȚA: Percheziții într-un dosar de înșelăciune cu un prejudiciu de peste 1,6 milioane de lei

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul...

CONSTANȚA: Percheziții într-un dosar de înșelăciune cu un prejudiciu de peste 1,6 milioane de lei
Actualitate miercuri, 7 mai 2025, 13:40

Gaze naturale din perimetrul Neptun Deep, pentru Republica Moldova

Contractul comercial de livrare a gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep, între OMV Petrom şi compania de stat din Republica Moldova,...

Gaze naturale din perimetrul Neptun Deep, pentru Republica Moldova
Actualitate miercuri, 7 mai 2025, 12:29

FOTO | Sinagoga Mare din Constanța, încă un pas spre includerea emblematicului lăcaș de cult iudaic în circuitul de turism cultural

Sinagoga Mare din Constanța, unul dintre cele mai emblematice lăcășuri de cult iudaic din România și un simbol al orașului de la malul mării,...

FOTO | Sinagoga Mare din Constanța, încă un pas spre includerea emblematicului lăcaș de cult iudaic în circuitul de turism cultural
Actualitate miercuri, 7 mai 2025, 11:56

CONSTANȚA: Tineri filmați în timp ce vandalizează bicicletele de închiriat și  mobilierul unui loc de joacă

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de menținere a ordinii și...

CONSTANȚA: Tineri filmați în timp ce vandalizează bicicletele de închiriat și  mobilierul unui loc de joacă