ORA MESEI: Friptură de berbecuț cu fasole în stil grecesc

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 27 mai 2015, 13:30
Ingrediente
500g carne de berbecuț
1½ lingură ulei de măsline
3 căței de usturoi, zdrobiți
1 ceapă mare, tocată
2 linguri piure de roșii
1 legătură mică de mărar, tocată
1 lingură oțet de vin roșu
500ml supă de pui
2x400g de fasole cu bob mare din conservă, scursă bine
2 linguri de brânză feta, fărâmițată
Mod de preparare
1. Masează carnea de berbecuț cu ½ lingură de ulei și 1 cățel de usturoi. Asezonează și las-o la marinat în timp ce prepari fasolea (deși este recomandat să o lași 2 ore ca să se frăgezească bine).
2. Încinge uleiul rămas într-o tigaie, adaugă ceapa și usturoiul și asezonează. Sotează totul timp de 8 minute, până se înmoaie ceapa, apoi adaugă piureul de roșii, mărarul tocat, oțetul, supa și fasolea. Fierbe totul 15 minute, până când se evaporă majoritatea lichidului.
3. Între timp, încinge bine o tigaie și frige carnea de berbecuț pe toate părțile, timp de 5 minute. Las-o să se odihnească, acoperită cu folie de aluminiu, timp de 5 minute. Taie carnea în felii groase și servește cu fasolea, presărată cu brânză feta și frunze de mărar.
Sursa – goodfood.ro