ORA MESEI: Plăcintă cu carne

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 24 aprilie 2015, 13:30
Ingrediente
Pentru aluat:
500g făină
250g unt moale
150ml lapte rece
1 ou bătut
sare
Pentru umplutură:
500g amestec carne și ficat de vită (poate fi înlocuit cu pui)
1 ou bătut
sare
piper
Plus un ou bătut pentru uns plăcinta
Mod de preparare
1. Se amestecă untul moale (eu l-am scos de la frigider și l-am lăsat aproximativ 30 de minute) cu oul bătut, puțină sare, se adaugă laptele și se încorporează treptat făina.
2. Se formează o bilă din aluat, se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră.
3. Între timp, se fierbe carnea și ficatul (eu le-am fiert separat). După ce s-au fiert, se taie mărunt, se adaugă sare și piper și se amestecă cu oul bătut.
4. Aluatul se împarte în două părți egale. Se întinde prima foaie și se pune pe o tavă pentru tartă unsă cu puțin unt. Peste ea se adaugă amestecul de carne și se întinde uniform pe toată suprafața. Ulterior se adaugă și cealaltă foaie de aluat și se fac câteva tăieturi mici deasupra.
5. Se unge plăcinta cu un ou bătut și se pune în cuptorul preîncalzit pentru 25-30 de minute.
Sursa – goodfood.ro