ORA MESEI: Porc dulce-acrişor la foc iute

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 23 aprilie 2015, 13:30
Ingrediente
227g felii de ananas la conservă, scurse şi tăiate, se păstrează sucul
1 lingură amidon
1 lingură pastă de tomate
1 linguriţă sos de soia şi 1 linguriţă zahăr brun
2½ linguri oţet de orez sau oţet de vin alb
1 lingură ulei de floarea-soarelui
200g carne de porc, curăţată de grăsime, tăiată fâşii
1 ardei roşu, tăiat în bucăţi mari
3 cepe verzi, tăiate bucăţi
Mod de preparare
1. Amestecaţi patru linguri de suc de ananas în amidonul de porumb până ce obţineţi o pastă, apoi adăugaţi pasta de tomate, sosul de soia, zahărul şi oţetul.
2. Încingeţi uleiul într-o cratiţă, apoi adăugaţi carnea de porc şi lăsaţi un minut, amestecând încontinuu. Scoateţi apoi carnea şi lasaţi-o pe o farfurie.
3. Adăugaţi ardeiul, amestecaţi la foc iute două minute, apoi adăugaţi ananasul şi cea mai mare parte din ceapa verde şi mai lăsaţi 30 de secunde. Adăugaţi sosul şi amestecaţi un minut, picurând apă din când în când, apoi adăugaţi carnea şi mai lăsaţi aproximativ 20-30 secunde, până ce se pătrunde – trebuie să rămână însă fragedă. Presăraţi restul de ceapă verde şi serviţi cu orez sau cu paste.
Sursa – goodfood.ro