Cozonacul, vedeta meselor de sărbători, mai scump cu 12%
Scumpirea are loc în contextul creșterii taxelor și a prețurilor la energie și combustibil.
Publicat de Adina Sîrbu, 22 decembrie 2025, 11:27
Peste șapte milioane de cozonaci vor fi copți în perioada sărbătorilor de iarnă de către patiseriile din țară, iar prețurile vor fi majorate cu aproape 12% față de anul trecut.
Scumpirea are loc în contextul creșterii taxelor și a prețurilor la energie și combustibil, spune președintele Rompan, Aurel Popescu.
Există și patiserii care exagerează și profită de această situaţie, majorând nejustificat cu până la 30% prețul final al produselor.
Șeful Rompan susține că aproximativ 10% din producția totală de cozonaci este pregătită pentru export.
Conform Radio România Iași, cozonacul tradițional cu nucă, stafide și cacao rămâne în preferințele românilor.
Cu toate acestea, industria s-a adaptat gusturilor și tendințelor actuale, oferind și cozonaci cu diverse umpluturi, inclusiv cu cremă de caramel sau fistic.