AUDIO | A fost lansat volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare dedicată gastronomiei tradiționale
Publicat de Doina Sirbu, 16 decembrie 2025, 15:06
Institutul Național al Patrimoniului a lansat, la Muzeul de Artă Populară Constanța, volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare dedicată gastronomiei tradiționale ca formă de patrimoniu cultural imaterial. Cartea surprinde bogăția culinară a Dobrogei, regiune recunoscută pentru conviețuirea interetnică de secole.
Rețetele și practicile gastronomice sunt prezentate de șapte comunități etnice – aromâni, greci, meglenoromâni, ruși lipoveni, tătari, turci și ucraineni – care definesc identitatea multiculturală a zonei. Volumul este bilingv și își propune nu doar promovarea gastronomiei dobrogene, ci și protejarea și transmiterea acesteia către publicul larg, atât din țară, cât și din străinătate. Mai multe detalii despre acest subiect a aflat Nicu Ispas, din discuția cu Daniela Mihai, director de programe în cadrul Institutului Național al Patrimoniului.
Redactor: Nicu Ispas