Dialoguri la zi: Discuție despre „Gustul Dobrogei” – interacțiunea dintre tradiție și modernitate, dintre local și global
Invitații ediției sunt: director de programe în cadrul Institutului Național al Patrimoniului, Dana Mihai, tătarii Melek Osma, Metim Hogea, armânul Petruț Gheorghiță și turcoaica Aiten Boaiten, participanți în atelierele gastronomice.
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 26 noiembrie 2025, 16:51
„Gustul Dobrogei” între tradiție și modernitate, între local și global
„Dobrogea are un potențial extraordinar prin multe puncte gastronomice locale, deschise mai ales în județul Tulcea și cu 4 rețete tradiționale omologate internațional, are un mare potențial de dezvoltare împreună cu intinerarii culturale.
Gustul Dobrogei este unul bogat, divers, aromat și greu de uitat”, spune Dana Mihai, director de programe în cadrul Institutului Național al Patrimoniului, coordonatorul proiectului „Multiculturalitate și Gastronomie tradițională în Dobrogea”, în care au fost antrenate 7 etnii.
”Dialoguri la zi”, o emisiune realizată de Liliana Fustanela: