AUDIO | Delicioasa Baclava, pusă pe tava ospitalității la „Piesa de patrimoniu”
Profesorul Nuredin Ibram ne dezvăluie secretele baclavalei, regina tuturor dulciurilor.

Publicat de Adina Sîrbu, 5 octombrie 2025, 10:20
Regina tuturor dulciurilor, parfumată, însiropată și ușor crocantă, minunata baclava, o prăjitură a iubirii făcută din foi atât de subțiri încât poți citi ziarul prin ele, este subiectul „Piesei de patrimoniu” de astăzi.
Nelipsită de pe masa turcilor și a tătarilor dobrogeni, mai ales în zilele de sărbătoare, baclavaua a fost mereu un simbol al bunăstării și al ospitalității.
În trecut, nu era tânără mireasă care să nu știe rețeta baclavalei, ne spune profesorul Nuredin Ibram. Secretele baclavalei, prăjitura din aluat, unt, miere, nucă, scorțișoară, fistic și apă de trandafir care nu ar trebui să îngrașe, dacă este preparată corect, le aflăm din interviul realizat de Silvia Pascale.
Redactor: Silvia Pascale