CONSTANȚA: Restaurant indian, închis temporar de comisarii de la Protecția Consumatorilor
Condiții insalubre de depozitare și preparare a alimentelor.

Publicat de Adina Sîrbu, 16 iunie 2025, 07:54
Comisarii CJPC Constanța au descins în control la restaurantul indian aparținând SC Indoro SRL, unde au constatat că se utilizau produse și proceduri nesigure, motiv pentru care au decis oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficientelor.
Șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu, a precizat că au fost găsite nereguli grave.
Astfel, comisarii au constatat că tăvile utilizate pentru prepararea alimentelor prezentau urme evidente de arsură, resturi alimentare carbonizate și nu erau igienizate corespunzător, pereții spațiului de producție erau acoperiți de murdărie, iar pavimentul din zona de gătire era neigienizat, cu rosturi pline de grăsime.
Și spațiile frigorifice erau neigienizate, cu chedere deteriorate, grilele de aer refulat erau, de asemenea, necurățate, iar hota de extracție, aragazul și cuptorul cu microunde aveau depuneri consistente de grăsime.
Mai mult, s-a constatat că materiile prime, precum sosurile și ingredientele, erau depozitate în spațiul frigorific, dar și pe blaturile de lucru fără a fi etichetate cu data producerii și fără informații despre sursa acestora, contrar reglementărilor privind trasabilitatea și siguranța alimentară.
Colacul unui vas de toaletă a fost găsit depozitat direct pe cuptorul pentru pizza, fapt inacceptabil din punct de vedere igienico-sanitar constituind o contaminare a echipamentului de preparare a alimentelor.
Totodată, au fost identificate fire electrice neprotejate atârnând pe pereți, cu risc de electrocutare, lipseau coșurile de gunoi acționate cu pedală, produsele de curățenie erau depozitate în spațiul de preparare, iar personalul din bucătărie nu purta echipament de protecție.
S-a mai constatat și că fluxul tehnologic era complet nefuncțional, ceea ce favoriza contaminarea încrucișată a alimentelor crude cu cele gătite.
Ca urmare a neregulilor constatate CJPC Constanța a decis oprirea temporară a activității. Totodată, unitatea a fost amendată cu 10.000 de lei și au fost confiscat 9 kg de produse si materii prime alimentare neconforme.