Ascultă Radio România Constanța Live

Locuitorii din Sulina pot pescui pe Canal, iar pe Brațul Chilia s-a prelungit suprafața de pescuit cu 7-8 km

pescuit, pescari - foto - unsplash.com
Foto: unsplash.com

Publicat de Doina Sirbu, 14 februarie 2024, 12:14

Urmare a demersurilor Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, s-au făcut modificările necesare la ordinul de ministru care reglementează pescuitul familial.

Astfel, locuitorii din Sulina pot pescui pe Canal, din fața casei, iar pe Brațul Chilia s-a prelungit suprafața cu 7-8 km pe care se poate pescui pentru consum propriu, ne-a declarat Guvernatorul Deltei Dunării, Bogdan Bulete.

Modificările aduse ordinului de ministru care reglementa pescuitul familial au restabilit normalitatea pentru locuitorii din Sulina, Pardina și Chilia Veche, după cum ne-a declarat guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Bogdan Bulete.

Cred că era o chestiune de corectitudine față de locuitorii Deltei, cel puțin pentru cele două localități. Mă refer aici la Sulina și Chilia. Ordinul 975/2010 este ordinul care indică zonele alocate pescuitului pentru consumul familial. Cele două zone erau cele mai afectate de aceste schimbări ale realităților. Mă refer în zona de nord, la războiul care se desfășoară pe teritoriul statului vecin și în zona Sulina, unde cred că dintr-o eroare a fost omis Canalul Sulina ca zona de pescuit.

Care sunt noutățile aduse de aceste modificări, domnule guvernator?

Cred că este printre primele documente pe care le-am semnat în calitate de guvernator, pentru că este o prioritate pentru mine relația cu populația locală. Vreau să le confirm, în primul rând, locuitorilor din Sulina că de acum încolo vor putea pescui în Canalul Sulina, respectiv în braţul Sulina între Mila marină 7 şi km 33, în primul rând, pentru pescuitul la scrumbie, pentru că era profund incorect să nu poată pe perioada celor 10 zile să pescuiască în fața domiciliului, să spun așa. Pe Chilia s-a prelungit zona unde avea aplicabilitate pescuitul familial, pentru că până acum se permitea pe lungimea satului, pescuitul familial, iar acum este între km 50 şi 42km, în zona Pardina. Această zonă a fost extinsă cu 7km sau 8km, pentru că este acest trafic de nave și se suprapun foarte multe activități pe zona respectivă, iar pescarii din zona Chilia nu mai aveau practic unde să-și desfășoare pescuitul familial.

Modificările acestea la anexa 1 intră în vigoare pentru că au fost deja publicate în Monitor.

Absolut!

Redactor: Cecilia Pătrăhău / Editor online: Doina Sîrbu / Foto: unsplash.com

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, reținut pentru complicitate la dare de mită
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 17:58

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, reținut pentru complicitate la dare de mită

Fostul ministru al Transporturilor Alexandru-Răzvan Cuc a fost reținut, marți, de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat de...

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, reținut pentru complicitate la dare de mită
Judecătorul care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder a promovat interviul de la CSM și va deveni procuror
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 17:55

Judecătorul care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder a promovat interviul de la CSM și va deveni procuror

Judecătorul Laurențiu Ionel Beșu, care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder, a promovat marți interviul susținut la Consiliul Superior...

Judecătorul care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder a promovat interviul de la CSM și va deveni procuror
Problemele de pe litoralul românesc, dezbătute cu reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 17:49

Problemele de pe litoralul românesc, dezbătute cu reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Timp de două zile, la Constanța, operatori de plaje și agenți economici membri RESTO s-au întâlnit cu Secretarul de Stat din Ministerul...

Problemele de pe litoralul românesc, dezbătute cu reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
UPDATE / Protestul CT BUS continuă și în cursul zilei de miercuri. Au fost scrise mai multe demisii
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 16:42

UPDATE / Protestul CT BUS continuă și în cursul zilei de miercuri. Au fost scrise mai multe demisii

UPDATE În urmă cu scurt timp, directorul Fănel Popa a anunțat că nu-și va da demisia din funcție. Mai multe surse din cadrul CT BUS au...

UPDATE / Protestul CT BUS continuă și în cursul zilei de miercuri. Au fost scrise mai multe demisii
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 16:24

„Spectacol de Crăciun”, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Miercuri, 17 decembrie, începând cu ora 18:00, scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va vibra în acord cu...

„Spectacol de Crăciun”, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 16:03

CONSTANȚA: Polițiștii și jandarmii au intervenit în cazul protestului CT BUS

Astăzi, în jurul orei 13.45, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 4, au fost sesizați prin apel 112, de către...

CONSTANȚA: Polițiștii și jandarmii au intervenit în cazul protestului CT BUS
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 15:42

130 de ani de la inaugurarea Podului peste Dunăre de la Cernavodă, celebrați printr-o expoziție și lansare de carte

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) împreună cu Asociația Filateliștilor „Tomis” Constanța organizează vineri,...

130 de ani de la inaugurarea Podului peste Dunăre de la Cernavodă, celebrați printr-o expoziție și lansare de carte
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 15:06

AUDIO | A fost lansat volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare dedicată gastronomiei tradiționale

Institutul Național al Patrimoniului a lansat, la Muzeul de Artă Populară Constanța, volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare...

AUDIO | A fost lansat volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare dedicată gastronomiei tradiționale