Prima pagină »
Actualitate » Ştiri TULCEA: Un bărbat este sub control judiciar, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul se ridică la 25 de mii de lei
TULCEA: Un bărbat este sub control judiciar, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul se ridică la 25 de mii de lei
Publicat de Doina Sirbu,
22 septembrie 2023, 18:47
Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea, din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, au pus în aplicare două mandate de percheziție, la domiciliul unui bărbat, de 36 de ani, din Tulcea, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.
În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 motoare de ambarcațiune, 4 setci, 4 vintire, un set de rame, precum și componente provenite de la ambarcațiuni.
Motorul și un set de rame ar fi fost sustrase la data de 18 august 2023, de pe o altă ambarcațiune. Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 25.000 de lei.
Bărbatul bănuit a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Tulcea, iar, la data de 21 septembrie 2023, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, care a dispus măsura controlului judiciar.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.