Iată de ce trebuie să mâncăm banane

Publicat de Adina Sîrbu, 14 decembrie 2014, 23:04
Bananele sunt bogate în potasiu, ceea ce le conferă proprietăţi de protecţie a organismului împotriva bolilor de inimă şi vasculare, contribuind, totodată, la menţinerea unei tensiuni arteriale normale.
Dacă analizăm beneficiile bananelor asupra sănătăţii, ceea ce atrage cel mai mult atenţia este efectul asupra bolilor cardiovasculare.
Persoanele care au o alimentaţie bogată în potasiu vor avea un risc mai redus de infarct. O banană mare acoperă cam 25% din necesarul zilnic de potasiu al organismului, ceea ce echivalează cu două porţii de fructe.
Alte alimente bogate în potasiu sunt varza, broccoli, legumele cu frunze verzi, ciupercile, usturoiul, cartofii, măslinele, peştele, sucul de portocale, curmalele, smochinele, avocado, caisele, migdalele, alunele şi produsele lactate.