Ascultă Radio România Constanța Live

Programul ”Primele găini ouătoare” pentru familiile nevoiașe din Constanța

Programul ”Primele găini ouătoare” pentru familiile nevoiașe din Constanța

Publicat de Bogdan Comșa, 26 aprilie 2016, 15:31

600 de găini ouătoare şi 600 kg de furaj vitaminizat au fost oferite din partea companiei DB Schenker Logisctics Romania, ca dar pentru sărbătorile pascale, unui număr de 12 familii nevoiaşe din judeţul Constanţa.

Pentru al doilea an consecutiv, compania oferă sprijin familiilor din mediul rural, prin intermediul proiectului de responsabilitate socială „Găini ouătoare pentru familii nevoiaşe”, implementat de Asociaţia Civicum Voluntaris.

Dacă anul trecut au primit sprijin două familii din satul Mereni, acum au fost selectate cinci familii din satul Ţepeş Vodă, trei din Siliştea şi patru din Tortoman, familii cu posibilităţi reduse şi cu mulţi copii care merg la şcoală şi au nevoie de hrană sănătoasă. Fiecare familie a primit 50 de găini şi 50 kg de furaj achiziţionate la preţ de producător, de la SC Avicola Lumina SA.

Datorită acestui proiect, 35 de copii vor mânca de Paşte ouă proaspete, de ţară, din gospodăria proprie, iar părinţii acestora vor valorifica ajutorul oferit, prin sporirea numărului de găini şi comercializarea ouălelor.

Donaţia de găini şi furaj a fost foarte bine primită de către membrii familiilor selectate, oamenii considerându-l un sprijin neaşteptat, care le va îmbunătăţi viaţa.

Adrian N. din satul Ţepeş Vodă, tată singur cu trei copii minori şi unul dintre beneficiarii proiectului, a promis că va îngriji cu responsabilitate găinile fiindcă reprezintă o sursă de hrană pentru copiii săi şi un ajutor ca aceştia să-şi continue educaţia.

Unu din 8 copii din mediul rural se culcă flămând, după cum relevă un studiu realizat de World Vision România şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Regiunea Dobrogei face parte din « top 5 al celor mai sărace regiuni europene », fiind o zonă în care peste 53% dintre locuitori sunt expuşi riscului de sărăcie.

„În acest context, sunt foarte utile proiectele care oferă familiilor posibilitatea de a-şi hrăni singure copiii, de a obţine o sursă de venit pe timp îndelungat şi chiar de a avea o mică afacere. Donaţiile de animale, de solarii, pomi fructiferi, seminţe de legume şi cursurile de profil sunt unelte pe care oamenii le pot folosi pentru a-şi uşura viaţa şi a trăi decent”, a declarat Isabela Ştefan-Iorga, coordonatorul proiectului „Găini ouătoare pentru familii nevoiaşe”, Asociaţia Civicum Voluntaris.

gaini ouatoare constanta

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, reținut pentru complicitate la dare de mită
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 17:58

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, reținut pentru complicitate la dare de mită

Fostul ministru al Transporturilor Alexandru-Răzvan Cuc a fost reținut, marți, de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat de...

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, reținut pentru complicitate la dare de mită
Judecătorul care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder a promovat interviul de la CSM și va deveni procuror
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 17:55

Judecătorul care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder a promovat interviul de la CSM și va deveni procuror

Judecătorul Laurențiu Ionel Beșu, care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder, a promovat marți interviul susținut la Consiliul Superior...

Judecătorul care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder a promovat interviul de la CSM și va deveni procuror
Problemele de pe litoralul românesc, dezbătute cu reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 17:49

Problemele de pe litoralul românesc, dezbătute cu reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Timp de două zile, la Constanța, operatori de plaje și agenți economici membri RESTO s-au întâlnit cu Secretarul de Stat din Ministerul...

Problemele de pe litoralul românesc, dezbătute cu reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
UPDATE / Protestul CT BUS continuă și în cursul zilei de miercuri. Au fost scrise mai multe demisii
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 16:42

UPDATE / Protestul CT BUS continuă și în cursul zilei de miercuri. Au fost scrise mai multe demisii

UPDATE În urmă cu scurt timp, directorul Fănel Popa a anunțat că nu-și va da demisia din funcție. Mai multe surse din cadrul CT BUS au...

UPDATE / Protestul CT BUS continuă și în cursul zilei de miercuri. Au fost scrise mai multe demisii
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 16:24

„Spectacol de Crăciun”, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Miercuri, 17 decembrie, începând cu ora 18:00, scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va vibra în acord cu...

„Spectacol de Crăciun”, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 16:03

CONSTANȚA: Polițiștii și jandarmii au intervenit în cazul protestului CT BUS

Astăzi, în jurul orei 13.45, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 4, au fost sesizați prin apel 112, de către...

CONSTANȚA: Polițiștii și jandarmii au intervenit în cazul protestului CT BUS
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 15:42

130 de ani de la inaugurarea Podului peste Dunăre de la Cernavodă, celebrați printr-o expoziție și lansare de carte

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) împreună cu Asociația Filateliștilor „Tomis” Constanța organizează vineri,...

130 de ani de la inaugurarea Podului peste Dunăre de la Cernavodă, celebrați printr-o expoziție și lansare de carte
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 15:06

AUDIO | A fost lansat volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare dedicată gastronomiei tradiționale

Institutul Național al Patrimoniului a lansat, la Muzeul de Artă Populară Constanța, volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare...

AUDIO | A fost lansat volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare dedicată gastronomiei tradiționale