TULCEA: Toate cele 7 puncte de înnoptare de pe traseele de turism lent din Deltă sunt semnalizate
Panourile includ un cod QR cu reguli esențiale pentru activitatea de înnoptare în aceste zone.

Publicat de Adina Sîrbu, 23 iulie 2025, 12:56
Începând cu anul 2024, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a aprobat 7 puncte de înnoptare precum și Regulamentul de vizitare și codul de conduită pentru vizitatorii ce efectuează o activitate pe apă, în regim lent, pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Aceste reguli de vizitare sunt menite să protejeze biodiversitatea, dar și să ofere o experiență de calitate tuturor celor ce doresc să viziteze Delta în regim lent, respectiv cu ambarcațiuni fără motor (caiac, canoe, lotcă, canotcă, inclusiv plăci de SUP), cu plata tarifelor aferente.
În zonele de înnoptare aprobate, accesul se va face numai în baza permisului de acces turist, acces ambarcațiune (caiac, canoe etc.) și a permisului de desfășurare activitate-înnoptare, tarifate conform Ordinului 610/2009.
Permisele pot fi obținute de la https://permise.ddbra.ro/ unde este postat Ghidul de utilizare al aplicației de eliberare permise, valabil pentru toate tipurile de permise eliberate online.
Recent ARBDD a finalizat semnalizarea celor șapte locuri de înnoptare, unde au fost montate panouri ce includ un cod QR cu reguli esențiale pentru activitatea de înnoptare, în următoarele zone autorizate:
- Canalul Mila 36 – Canal Periteașca;
- Canalul Șontea Nouă (cot Candura);
- Canalul Dranov (intersecție cu Canal Ipsișca);
- Canalul Dunavăț;
- Canalul Sulina, Mm 5, mal stâng;
- Dunărea Veche (Îngusta, aval Complex Lebăda);
- Canal Războinița.
Având în vedere că zonele nu sunt amenajate, se impune respectarea următoarelor reguli cu caracter obligatoriu:
- Montarea corturilor se va face doar începând cu ora 18.00, iar strângerea lor nu mai târziu de ora 9.00.
- Deșeurile de orice fel vor fi preluate și transportate/depozitate de către vizitatori la punctele de colectare special amenajate în localități (containere, pubele, coșuri).
- Aprinderea focului deschis este interzisă.
Regulamentul de Vizitare și Codul de Conduită pentru vizitatorii ce efectuează o activitate pe apă, în regim lent, pe teritoriul RBDD cuprinde și coordonatele GPS ale zonelor mai sus menționate și se poate accesa AICI.
Sursă și foto: ARBDD