Astăzi are loc repartizarea computerizată a elevilor la liceu
Între 24 şi 29 iulie, dosarele de înscriere vor fi depuse în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi.

Publicat de Adina Sîrbu, 23 iulie 2025, 08:45 / actualizat: 23 iulie 2025, 10:51
Repartizarea computerizată a elevilor care au susținut Evaluarea Națională la liceu are loc miercuri, 23 iulie, în baza mediei de la examen şi a opţiunilor pe care aceştia le-au completat până luni.
Între 24 şi 29 iulie, dosarele de înscriere vor fi depuse în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi.
Este pentru a treia oară în ultimii 20 de ani când admiterea în liceu se realizează exclusiv în funcție de media de la Evaluarea Națională. Media generală din clasele V–VIII nu mai influențează media de admitere, fiind utilizată doar ca prim criteriu de departajare candidați cu medii identice.
Soluţionarea situaţiilor speciale post-repartizare, la nivelul comisiilor judeţene de admitere, este programată în zilele de 30 iulie şi 1 august, iar a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va desfăşura în intervalul 1 – 19 august.
Actele necesare la dosar
- Cererea de înscriere (emisă de liceu)
- Copii conforme cu originalul ale certificatului de naștere și cărții de identitate
- Adeverință cu notele de la Evaluarea Națională și media generală
- Fișa medicală
Calendar admitere
Etapa 1
- 23 iulie: Afișarea rezultatelor repartizării
- 24–29 iulie: Depunerea dosarelor
- 29 iulie: Transmiterea situației locurilor neocupate
- 30 iulie – 1 august: Soluționarea cazurilor speciale
Etapa 2 (pentru locurile rămase libere)
- 1 august: Afișarea locurilor disponibile (inclusiv pentru candidații rromi și CES)
- 4 august: Înscriere pentru probe speciale de aptitudini/limbă
- 5–6 august: Desfășurarea probelor
- 7–8 august: Afișarea rezultatelor și rezolvarea contestațiilor
- 11–13 august: Primirea cererilor de înscriere pentru candidații nerepartizați
- 18–19 august: Repartizarea finală de către comisia județeană
- 19 august: Transmiterea rezultatelor către Centrul Național de Admitere.
Deşi în pachetul de măsuri de austeritate pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament există prevederea potrivit căreia numărul de elevi dintr-o clasă creşte cu 2, ministrul Educaţiei a spus că repartizarea va fi făcută în baza legislaţiei actuale, care prevede maximum 26 de elevi într-o clasă.
La nivelul județului Constanța, anul acesta 83,2% dintre elevi au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională.
În ierarhia liceelor, pe primul loc se află Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, la specializarea Matematică-Informatică, cu o medie minimă de admitere de 9.45. Urmează Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, tot la profilul Matematică-Informatică, cu media 9.40. Pe locul al treilea se situează Liceul Teoretic „Traian” Constanța, cu specializarea Științe ale Naturii, având ultima medie de admitere de 9.08.
Rata de promovare la Evaluarea Națională 2025 în județul Tulcea a fost de 76,4%.
În topul celor mai bune licee din județul Tulcea, în funcție de media minimă de admitere, pe primul loc se află Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, specializarea Matematică-Informatică, unde ultima medie a fost 9.45. Urmează Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea, cu specializarea Științe ale Naturii, având ultima medie de admitere de 9.28. Pe locul al treilea se situează Liceul Teoretic „Constantin Brătescu” din Isaccea, tot la profilul Matematică-Informatică, cu o medie finală de 9.10.
Redactor: Florentina Stan