AUDIO | Cum pot prestatorii casnici să beneficieze de pensie
Interviu cu Răzvan Munteanu, purtătorul de cuvânt al ANOFM.

Publicat de Adina Sîrbu, 21 iulie 2025, 08:08
Dacă prestați în mod obișnuit activități casnice pentru alții – menaj, mici reparații, îngrijire de spații verzi și orice alte servicii de felul acesta – ar trebui să vă gândiți și la viitorul dumneavoastră, după ce nu veți mai putea să munciți, atrag atenția reprezentanții Ministerului Muncii.
Banii pe care îi obțineți acum nu vă vor asigura nici un leu la pensie, dacă nu deveniți „prestator casnic”, adică dacă nu vă înscrieți pe site-ul ANOFM cu serviciile pe care le oferiți, iar cei interesați să vă contacteze și, fără contracte sau alte complicații, să vă plătească utilizând niște tichete, pe care, apoi, le preschimbați în lei.
Marele avantaj este că, în felul acesta, veți fi asigurat în sistemul public de pensii, fără să mai fie necesar un contract de muncă.
La nivel național, sunt înregistrați peste 47.000 de prestatori casnici, dintre care 92 sunt din județul Constanța și 271 din județul Tulcea.
Detalii ne oferă Răzvan Munteanu, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, într-un interviu realizat de Bogdan Comșa.
Redactor: Bogdan Comșa