AUDIO | Stridiile japoneze din Marea Neagră, la un pas de farfurie
Încă un experiment realizat cu succes de către cercetătorii INCDM „Grigore Antipa” Constanța.

Publicat de Adina Sîrbu, 20 iulie 2025, 17:14
Cum românii au prins gustul fructelor de mare prin vacanțele exotice, este de interes pentru ei să afle că pot mânca si acasă stridii japoneze.
Acestea au fost aduse, experimental, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” din Constanța, la dimensiuni mici și cultivate într-o fermă-pilot din Marea Neagră, pentru a vedea dacă se pot adapta condițiilor de la noi.
Cercetătorul dr. Victor Niță ne-a declarat că stridiile au ajuns la dimensiunea propice consumului în doar câteva luni, iar investitorii care doresc să cultive midii pot adăuga și o cultură de stridii, deoarece nu este nevoie de altă tehnologie.
Redactor: Cecilia Pătrăhău