AUDIO | Jurnaliștii Cezar Ioan și Cosmin Dragomir, invitați la Povești din Dobrogea
Moștenirea culinară a Dobrogei, între tradiție și transformarea ei într-o poveste care să cucerească inimile turiștilor.

Publicat de Adina Sîrbu, 15 iunie 2025, 17:02
De la peștele de apă dulce sau sărată, până la brânzeturi, plăcinte, deserturi sau vinuri, Dobrogea are propriul ei gust, născut din întâlnirea a numeroase culturi și tradiții.
Această moștenire culinară, adesea trecută cu vederea în promovarea turismului din zonă, este exact ceea ce Cezar Ioan și Cosmin Dragomir încearcă să readucă în atenția opiniei publice.
Jurnaliști specializați în gastronomie și vinuri, cei doi sunt inițiatorii platformei We Are Romania, You Are Welcome, un proiect independent și voluntar, ce își propune să exploreze România prin prisma patrimoniului ei cultural și culinar. Cei doi au fost prezenți weekend-ul trecut, la Tulcea, la Festivalul Scrumbii de Rusalii, prilej cu care Andreea Dorobăț a stat de vorbă cu ei despre ce înseamnă, de fapt, bucătăria dobrogeană.
Dobrogea are cu ce se lăuda, dar cum transformăm această bogăție într-o poveste care să cucerească inimile turiștilor? Vă invităm la o discuție despre gust, identitate și curajul de a fi autentic, în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Povești din Dobrogea”.
Redactor: Andreea Dorobăț