TULCEA: Reguli pentru pescuitul recreativ pe Lacul Ciuperca
Taxa de pescuit este de 10 lei pe zi de persoană și de 5 lei pentru pensionari, iar cantitatea maximă de pește capturat este de 3 kilograme.

Publicat de Adina Sîrbu, 1 mai 2025, 09:33
Direcția Întreținere și Administrare Patrimoniu Tulcea, din cadrul Primăriei, a publicat regulamentul pentru desfășurarea pescuitului recreativ în zona Lacului Ciuperca din municipiu.
Astfel, pescuitul recreativ se va desfășura în perioada 01 – 31 mai 2025 și va fi permis doar în zonele delimitate prin marcaje, de la moara de vânt până în dreptul Bazinului didactic de înot.
Pescuitul recreativ este pescuitul efectuat cu undița, în scop de agrement, și este supus următoarelor reguli:
- Pescuitul este permis numai între orele 5.00 și 18.00, după achitarea taxei corespunzătoare.
- Accesul la pescuit se face în baza documentului de plată.
- Se admite pescuirea pe zi a cantității maxime de 3 kg.
- Pescarii pot veni cu un singur însoțitor, care nu are dreptul să pescuiască. Dreptul la pescuit nu este transmisibil!
- La locul de pescuit este obligatorie păstrarea ordinii și curățeniei precum și luarea tuturor măsurilor de prevenire a evenimentelor negative (degradări ale malului, distrugeri de orice fel și alterarea calității apei prin aruncarea de deșeuri).
- Vinovații vor răspunde penal sau administrativ, după caz.
- După încheierea partidei de pescuit pescarii au obligația de a lăsa locul curat, fără chiștoace de țigări, coji de semințe, resturi menajere sau alte obiecte.
Taxa de pescuit și modalitatea de plată
Taxa de pescuit pe Lacul Ciuperca este de 10 lei pe zi de persoană și de 5 lei pe zi pentru pensionari, urmând a se achita o dată pe zi, fără a fi depășită cantitatea de 3 kg de pește capturat în acest interval.
Taxa de pescuit aprobată de Consiliul Local se achită anticipat, pe baza Actului de identitate, la casieria Direcției de Întreținere și Administrare Patrimoniu cu sediul în str. Păcii nr.20, de luni până vineri în intervalul orar 8.00 – 16.00.
Pentru practicarea pescuitului în perioada sărbătorilor legale, plata se va face anticipat până în ultima zi lucrătoare.
Toate sumele încasate se virează la bugetul local, conform prevederilor legale.
Administrația prin reprezentanții săi, poliția locală și personalul de la pază au drept de control pentru a verifica cantitatea de pește pescuită. La controlul efectuat pescarii vor prezenta chitanța de plată și actul de identitate în vederea identificării.
Sunt interzise:
- Pescuitul fără achitarea taxei de pescuit.
- Pescuitul din barcă.
- Pescuitul în altă zonă decât cea stabilită și în alt interval orar decât cel aprobat.
- Pescuitul pe timp de noapte.
- Este interzis consumul de băuturi alcoolice și semințe în zona de pescuit.
- Pescuitul cu mai mult de o undiță cu două cârlige
- Aruncarea în apă sau pe uscat a resturilor menajere sau a oricăror altor ambalaje.
- Depozitarea peștelui pe spațiile verzi din preajma locurilor de pescuit, deteriorarea sau distrugerea acestor zone verzi.
- Practicarea unor tehnici de pescuit care contravin pescuitului recreativ.
Persoana care este depistată că pescuiește de mai multe ori pe zi sau că a depășit cantitatea de pește admisă de 3 kg este sancționează cu amendă cuprinsă între 50 și 500 de lei. În caz de recidivă, persoanele care depășesc cantitatea de 3 kg se fac vinovate de furt, faptă pedepsită de Codul Penal.