AUDIO | Delicioasa plăcintă Șuberek, perla artei culinare a tătarilor, la „Piesa de Patrimoniu”
Interviu cu prof. univ. dr. Nuredin Ibram, autorul cărții „Bucătăria tradițională tătară”.

Publicat de Adina Sîrbu, 2 februarie 2025, 10:05
Astăzi, la „Piesa de Patrimoniu” aflăm rețeta deliciosului Șuberek, plăcinta în formă de semilună a tătarilor de pretutindeni, cuprinsă în patrimoniul gastronomic dobrogean.
Prof. univ. dr. Nuredin Ibram, autorul cărții „Bucătăria tradițională tătară”, ne spune de ce Sfântul Șuberek este considerat a fi perla artei culinare la tătari.
Potrivit unuia dintre cei mai importanți poeți ai literaturii crimeene, Ismail Otar, șuberekul a menținut nația, a întărit osul, a păstrat sănătatea și inteligența casei, gospodăriei, nației. Era atât de important pentru orice familie, încât o tânără nu se putea căsători dacă nu demonstra că este iscusită în prepararea acestei plăcinte care îți lasă gura apă.
Vă invităm să ascultați un interviu realizat de Silvia Pascale: