Tratamentul necesar majorităţii bolnavilor de EPILEPSIE devine din ce în ce mai greu de găsit

Publicat de Arantxa Catană, 26 martie 2017, 17:07
În România, sunt aproximativ 180.000 de persoane diagnosticate cu epilepsie, iar ţara noastră este pe ultimul loc în Europa la tratamentului medicamentos al acestei boli.
Astăzi este Ziua Mondială de Conştientizare a Epilepsiei, ocazie cu care medicii atrag atenţia că tratamentul necesar majorităţii bolnavilor devine din ce în ce mai greu de găsit.
Aceasta deoarece medicamentele ieftine, uzuale, încep să lipsească, iar medicamentele de ultimă generaţie nu au nicio şansă să fie disponibile, privându-i pe bolnavi de posibilitatea de a duce o viaţă normală.
„Epilepsia este o boală cronică a creierului. Este o simplă modificare electrică a creierului care se manifestă prin crize epileptice, iar crizele sunt ceea ce vedem clinic că se întâmplă cu persoana respectivă care are epilepsie și se datoarează unei descărcări electrice bruște, excesive a unor neuroni cerebrali. Nu este o boală contagioasă. Este o afecțiune în care 70-80% dintre pacienți răspund la medicamentele ediamentoase, nu mai fac crize și pot avea vieți normale”, a declarat Dana Craiu, preşedintele Societăţii Române Împotriva Epilepsiei.