Ascultă Radio România Constanța Live

CONSTANȚA: O rază de lumină, de Paști, pentru copiii sărmani

CONSTANȚA: O rază de lumină, de Paști, pentru copiii sărmani

Publicat de Bogdan Comșa, 15 aprilie 2016, 10:13

În Constanța va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, la Hotelul Ibis, o nouă ediție a Atelierului Zânelor, eveniment destinat sprijinirii copiilor din familii defavorizate.

Atelierul Zânelor, organizat de JCI Constanța, este un eveniment caritabil ajuns la a 12-a ediție, prin care copiii pot face fapte bune și pot oferi cadouri altor micuți din familii defavorizate.

Condițiile de participare presupun ca fiecare copil înscris la „Atelierul Zânelor” să aducă un mic cadou (hăinuțe, jucării, dulciuri, etc.) pentru cazurile sociale selectate de Zâne. Aceste cadouri vor fi oferite în etapa a doua a evenimentului – PARTEA CARITABILA, în Săptămâna Mare.

Un număr de aproximativ 50 de perechi formate din copii și părinți vor participa la activitățile organizate de Zâne timp de aproape 3 ceasuri. Prin rotație, echipele vor participa la cele cinci ateliere.

Activitățile din cadrul Atelierului Zânelor sunt următoarele:
1. Atelierul Primăverii – Zâna Primăverii îi va învăța pe copii cum să aștepte iepurașul pregătindu-i cuibușorul în care acesta să aducă ouă de Paște și alte surprize.
2. Atelierul Iepurașului – În cadrul acestui atelier micuții îi vor oferi o mână de ajutor lui Iepurilă pentru a încondeia ouăle de Paște.
3. Atelierul Florilor – Primăvara este anotimpul florilor și al celor mai frumoase gânduri transmise de copii mamelor. Cei mici vor confecționa flori din hârtie și felicitări pe care le vor desena și prin care vor transmite un mesaj frumos părinților de sărbători.
4. Atelierul Zânei Dulcica – Unul dintre preferatele copiilor, atelierul Zânei Dulcica este colțul în care poveștile prind gust prin realizarea bunătăților dulci chiar de către copii, sub atenta supravegere a Zânei Dulcica.
5. Atelierul Fluturilor – În acest atelier copiii vor confecționa și colora modele diferite de măști și aripioare din hârtie și se vor deghiza astfel ca la un adevărat bal de primăvară. Vor fi ajutați pentru realizarea costumelor de personajele haioase reprezentate de voluntarii JCI Constanța.

Anul acesta, de Sfântul Gheorghe, voluntarii JCI vor organiza o nouă campanie umanitară de primăvară în satul Viișoara, comuna Cobadin. Cadourile de la micuți precum și o parte din banii colectați în urma evenimentului vor ajunge la 37 de copii din sat.

Pentru alte informații necesare participării puteți suna la numărul de telefon 0770 297 399.

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, reținut pentru complicitate la dare de mită
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 17:58

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, reținut pentru complicitate la dare de mită

Fostul ministru al Transporturilor Alexandru-Răzvan Cuc a fost reținut, marți, de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat de...

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, reținut pentru complicitate la dare de mită
Judecătorul care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder a promovat interviul de la CSM și va deveni procuror
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 17:55

Judecătorul care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder a promovat interviul de la CSM și va deveni procuror

Judecătorul Laurențiu Ionel Beșu, care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder, a promovat marți interviul susținut la Consiliul Superior...

Judecătorul care a făcut dezvăluiri în documentarul Recorder a promovat interviul de la CSM și va deveni procuror
Problemele de pe litoralul românesc, dezbătute cu reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 17:49

Problemele de pe litoralul românesc, dezbătute cu reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Timp de două zile, la Constanța, operatori de plaje și agenți economici membri RESTO s-au întâlnit cu Secretarul de Stat din Ministerul...

Problemele de pe litoralul românesc, dezbătute cu reprezentantul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
UPDATE / Protestul CT BUS continuă și în cursul zilei de miercuri. Au fost scrise mai multe demisii
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 16:42

UPDATE / Protestul CT BUS continuă și în cursul zilei de miercuri. Au fost scrise mai multe demisii

UPDATE În urmă cu scurt timp, directorul Fănel Popa a anunțat că nu-și va da demisia din funcție. Mai multe surse din cadrul CT BUS au...

UPDATE / Protestul CT BUS continuă și în cursul zilei de miercuri. Au fost scrise mai multe demisii
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 16:24

„Spectacol de Crăciun”, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Miercuri, 17 decembrie, începând cu ora 18:00, scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va vibra în acord cu...

„Spectacol de Crăciun”, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 16:03

CONSTANȚA: Polițiștii și jandarmii au intervenit în cazul protestului CT BUS

Astăzi, în jurul orei 13.45, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 4, au fost sesizați prin apel 112, de către...

CONSTANȚA: Polițiștii și jandarmii au intervenit în cazul protestului CT BUS
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 15:42

130 de ani de la inaugurarea Podului peste Dunăre de la Cernavodă, celebrați printr-o expoziție și lansare de carte

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) împreună cu Asociația Filateliștilor „Tomis” Constanța organizează vineri,...

130 de ani de la inaugurarea Podului peste Dunăre de la Cernavodă, celebrați printr-o expoziție și lansare de carte
Actualitate marți, 16 decembrie 2025, 15:06

AUDIO | A fost lansat volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare dedicată gastronomiei tradiționale

Institutul Național al Patrimoniului a lansat, la Muzeul de Artă Populară Constanța, volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare...

AUDIO | A fost lansat volumul „Gustul Dobrogei / Taste of Dobruja”, o lucrare dedicată gastronomiei tradiționale