ORA MESEI: Aripioare picante Buffalo cu sos de brânză cu mucegai

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 1 iunie 2015, 13:30
Ingrediente
4 linguri de unt
5 linguri de sos foarte picant (Tabasco, se găseşte la Carrefour)
1 lingură de oţet alb
900g aripioare de pui
sare, piper
făină, pentru presărat
ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
tulpini de ţelină Apio, pentru servit
PENTRU SOSUL DE BRÂNZĂ
85g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
150ml de lapte bătut
150ml de smântână
1 căţel de usturoi, zdrobit
¼ linguriţă boia de ardei dulce
Mod de preparare
1. Se topesc încet, într-o cratiţă medie, untul, sosul iute şi oţetul. Se răstoarnă într-un bol mare. Se amestecă toate ingredientele pentru sosul de brânză cu un vârf de sare. Se acoperă şi se lasă la rece.
2. Se îndepărtează vârfurile aripioarelor şi se taie fiecare aripioară în jumătate, din articulaţie. Se răstoarnă aripioarele într-un bol. Se adaugă sare şi piper şi suficientă făină încât să se acopere bine fiecare aripioară.
3. Se încing patru linguri de ulei într-o tigaie mare şi se prăjesc aripioarele (dacă nu ai o tigaie suficient de mare, prăjeşte-le în două tranşe). Se prăjesc amestecând frecvent, până când se fac bine şi devin rumene pe toate părţile. Când sunt gata, se răstoarnă peste sosul picant de unt şi se amestecă bine. Se servesc pe un platou, cu extra topping de sos de unt, cu sosul de brânză şi tulpinile de ţelină Apio alături.
Sursa – goodfood.ro