ORA MESEI: Vinete umplute în stil italian

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 26 mai 2015, 13:30
Ingrediente
2 vinete
2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit
1 ceapă mare, tocată fin
4 căței de usturoi, tocați fin
12 roșii cherry, tăiate pe jumătate
50g de măsline verzi, fără sâmburi, tocate
1 mână frunze de busuioc, tocate
125g de mozzarella, ruptă în bucățele
1 mână de pesmet proaspăt
Mod de preparare
1. Încinge cuptorul la 220˚ C/gaz 7. Taie vinetele în jumătate, pe lungime, lăsându-le codița intactă. Folosește un cuțit mic pentru a decupa miezul fiecărei vinete, lăsând 0,5-1cm până la margine. Cu ajutorul unei lingurițe, scoate miezul vinetelor astfel încât să obții 4 jumătăți gata să fie umplute. Unge-le cu ulei, asezonează-le și așază-le pe o tavă. Acoperă cu folie de aluminiu și dă la cuptor 20 de minute. Între timp, toacă miezul vinetelor și lasă-le deoparte.
2. Încinge uleiul rămas într-o tigaie nonaderentă. Călește ceapa până se înmoaie, apoi adaugă miezul vinetelor. Ține-le pe foc până se pătrund, apoi adaugă usturoiul și roșiile. După 3 minute adaugă măslinele, busuiocul, mozzarella, asezonează și dă deoparte.
3. După ce se frăgezesc jumătățile de vinete, scoate-le din cuptor și redu temperatura la 200˚ C/gaz 6. Umple-le cu amestecul de legume, peste care presară pesmet și stropește cu ulei. Dă la cuptor 15-20 de minute, până când brânza se topește și pesmetul se rumenește. Servește cu salată verde.
Sursa – goodfood.ro