ORA MESEI: Vită cu merişoare şi condimente

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 25 mai 2015, 13:30
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
8 felii groase de pulpă de vită, 1kg de carne în total
2 cepe mari, foarte fin tocate, preferabil în robotul de bucătărie
4 căței de usturoi, feliați
25g de ghimbir, curățat de coajă și tăiat în așchii
1 vârf generos de șofran
2 batoane de scorțișoară, rupte în două
1 lingură de coriandru măcinat
1 lingură de harissa (pastă de ardei iute)
2 linguri de migdale măcinate
1,2 litri supă fierbinte de vită
2 frunze de dafin
85g de merișoare uscate
Mod de preparare
1. Încinge uleiul într-o oală și pune rumenește, pe rând, câte 4 bucăți de vită, apoi transferă-le pe o farfurie. Adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul în ulei și călește-le cel puțin 15 minute, amestecând, până când devin aurii și moi. Adaugă șofranul, scorțișoara, coriandrul, pasta harissa și migdalele și amestecă.
2. oarnă supa în oală, apoi transferă la loc carnea. Adaugă frunzele de dafin, acoperă și lasă mâncarea să fiarbă 1 oră. Îndepărtează capacul și mai las-o 1 oră și 30 de minute, verificând ocazional ca mâncarea să nu se lipească de fundul vasului. Adaugă merișoarele cu 10 minute înainte de expirarea timpului, astfel încât să se poată umfla în sos. Verifică vita – ar trebui să se rupă ușor, cu 2 furculițe. Dacă nu se întâmplă așa, adaugă puțină apă sau supă și gătește în continuare mâncarea 30 de minute. Îndepărtează batoanele de scorțișoară și frunzele de dafin.
3. Mâncarea poate fi păstrată și la frigider circa două zile. Servește-o cu piure, orez sau cușcuș.
Sursa – goodfood.ro