ORA MESEI: Chiftele din cârnați și merișoare

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 20 mai 2015, 13:30
Ingrediente
1 ceapă tocată mărunt
25g de unt
2 felii de pâine albă, mărunțită
200g carne din cârnaţi proaspeţi de porc
1 măr decojit și ras
200g de merișoare
50g de fistic
4 frunze de salvie tocate mărunt
½ linguriță de condimente amestecate
frunze de dafin pentru servit (opțional)
Mod de preparare
1. Se încălzește cuptorul la 180° C/gaz 6. Se călește ceapa în unt până când se înmoaie, fără a se rumeni. Se adaugă pâinea și se amestecă până se absoarbe untul. Se lasă să se răcească. Se pune compoziția într-un vas, împreună cu mărul, carnea, merișoarele, fisticul, salvia și mirodeniile. Se amestecă bine, apoi se modelează în formă de chiftele.
2. Se dau la cuptor timp de 40 de minute, întorcându-le de câteva ori sau până se rumenesc. Se adaugă frunzele de dafin, pentru ultimele 10 minute la cuptor.
Sursa – goodfood.ro