ORA MESEI: Midii cu roșii și ardei iute

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 19 mai 2015, 13:30
Ingrediente
2 roșii foarte coapte
2 linguri ulei de măsline
1 cățel de usturoi
1 șalotă, tocată fin
1 ardei iute roșu sau verde, fără semințe, tocat fin
1 pahar mic de vin alb sec
1 linguriță pastă de tomate
1 praf de zahăr
1kg de midii în cochilie, spălate și curățate
1 mână de busuioc proaspăt
Mod de preparare
1. Pune roșiile într-un vas termorezistent. Acoperă-le cu apă clocotită, lasă-le 3 minute, apoi scurge-le și curăță-le de pieliță. Taie roșiile în sferturi și scoate semințele cu o linguriță. Toacă-le grosier și lasă-le deoparte.
2. Încinge uleiul într-o tigaie mare cu capac. Adaugă usturoiul, șalota și ardeiul iute, apoi sotează totul 2-3 minute până se înmoaie puțin. Toarnă vinul și adaugă roșiile, pasta de tomate, zahărul și asezonează (midiile sunt sărate în mod natural, așa că ai grijă la cantitatea de sare folosită). Amestecă bine și fierbe totul 2 minute.
3. Adaugă midiile și agită tigaia. Acoperă și lasă-le să se înăbușe 3-4 minute, agitând tigaia din când în când, până când se deschid midiile.
4. Aruncă midiile care rămân închise, iar cele deschise împarte-le în două boluri, peste care presară frunzele de busuioc. Pune la îndemână un alt bol mare pentru cochiliile goale.
Sursa – goodfood.ro