ORA MESEI: Porc cu sos dulce-acrișor de ceapă

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 3 mai 2015, 13:30
Ingrediente
250g amestec de orez basmati și sălbatic
600g mușchiuleț de porc, tăiat în felii de 4cm grosime
2 linguri de piper negru, măcinat grosier
1 ceapă roșie mare, tăiată felii
150ml oțet de mere
75ml sirop de arțar
1 legătură mică de pătrunjel, tocat
Mod de preparare
1. Fierbe orezul în suficientă apă, conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurge-l, pune înapoi în oală și acoperă pentru a se păstra cald.
2. Între timp, asezonează carnea cu piper negru și puțină sare. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare. Prăjește medalioanele de porc pe ambele părți, până se rumenesc, apoi pune-le deoparte ca să se odihnească.
3. Adaugă restul de ulei și ceapa în tigaie. Călește-o 5 minute, apoi toarnă oțetul și fierbe 1 minut. Adaugă siropul de arțar, apoi pune înapoi în tigaie friptura de porc și mai lasă 5 minute. Servește carnea împreună cu sosul astfel obținut, orez și pătrunjel presărat deasupra.
Sursa – goodfood.ro