ORA MESEI: Salată cu legume și mușchiuleț de porc la cuptor

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 28 aprilie 2015, 13:32
Ingrediente
1 muschiulet de porc (sau piept de pui) 500-600 g
Salata verde creata
Salata rosie creata
Rosii cherry 500 g
1 morcov destul de mare
1 sfecla rosie
Telemea 200 g
Cascaval 200 g
Crutoane din 2 felii paine neagra cu seminte
1 kefir 250 ml
1 iaurt grecesc 250 ml
Sare, piper, boia, cimbru
Ulei de masline extravirgin
Mod de preparare
1. Muschiuletul, dupa ce a fost uns cu foarte foarte putin ulei, l-am condimentat cu sare, piper, boia, si cimbru, l-am taiat in 3 si l-am bagat la cuptor (180 grade C) pentru 25-30 de minute. Muschiuletul (sau pieptul de pui daca preferati puiul in locul mult iubitului porc) poate fi preparat la fel de bine si la gratar, pentru o varianta mai rapida a retetei.
2. Rosiile, telemeaua, cascavalul, crutoanele si muschiuletul se taie in cubulete si se pun intr-un bol
3. Morcovul si sfecla se dau pe razatoarea mare, porumbul se arunca in ploaie iar salata se rupe cu mana.
4. Pentru dressing se amesteca iaurtul grecesc cu kefirul, se asezoneaza cu sare + piper si apoi se adauga aproximativ 1 lingura de ulei de masline extravirgin de calitate.
5. La final se toarna dressingul peste toate ingredientele din bol, se amesteca si nu in ultimul rand se savureaza.
Sursa – goodfood.ro