Ascultă Radio România Constanța Live

ORA MESEI: Tartă crocantă cu legume, feta și cremă de brânză

ORA MESEI: Tartă crocantă cu legume, feta și cremă de brânză

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 29 martie 2015, 13:30

Această tartă lejeră și savuroasă este plină de legume de primăvară, ierburi și brânză feta, toate învelite în foi de plăcintă crocante.

Ingrediente
3 linguri ulei de măsline sau de rapiță
6-8 foi de plăcintă
50g de pesmet
100g de sparanghel, tăiat în două pe
lungime, dacă este foarte gros
2 dovlecei sau 300g de zucchini (sau un amestec), feliați
6 ouă mari
coaja rasă de la 2 lămâi
1 mână mică de pătrunjel, mentă sau
busuioc (sau un amestec), frunzele tocate grosier
200g cremă de brânză
200g de brânză feta, fărâmițată
1 mână frunze mici de salată sau ierburi (opțional)

Mod de preparare
1. Încinge cuptorul la 180°C și pune în el o tavă subțire de copt, pentru a se încălzi. Unge cu puțin ulei o formă de tartă cu dimensiunile de 18 x 25cm (a noastră avea o adâncime de 3cm). Tapetează forma cu câteva fâșii de hârtie de copt – te vor ajuta să ridici plăcinta mai târziu.
2. Desfășoară foile de plăcintă, dar ține-le acoperite cu un șervet umed, pentru a împiedica uscarea lor. Luând pe rând câte 1 foaie de plăcintă, unge-o bine cu ulei, apoi folosește-o pentru a tapeta forma de tartă, lăsând puțin aluat să atârne pe marginile vasului. Presară câte un strat subțire de pesmet între foile de plăcintă – astfel ele vor rămâne crocante. Când ajungi la ultima foaie, unge-o cu puțin ulei suplimentar cu ajutorul unei pensule de patiserie și presează marginile tuturor foilor pentru a crea o bordură.
3. Tăvălește sparanghelul și dovleceii prin uleiul rămas, asezonat cu sare și piper, și aranjează legumele în tava pe care ai încins-o în cuptor. Pune aluatul pe raftul de sus al cuptorului, iar legumele pe cel de jos și coace-le concomitent timp de 10 minute.
4. Scoate legumele din cuptor. Unge aluatul cu puțin ou bătut și coace-l încă 5 minute, până când devine auriu și crocant.
5. Amestecă restul de ou cu coaja rasă de lămâie, ierburile, crema de brânză, sare și piper. Aranjează jumătate din cantitatea de legume peste aluat și adaugă jumătate din cantitatea de brânză. Toarnă amestecul pe bază de ou, apoi pune restul de legume și de brânză. Dă plăcinta la cuptor 40 de minute, până când umplutura se stabilizează. Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească. Servește-o cu puțin piper negru măcinat și, dacă vrei, cu frunzele mici de salată presărate deasupra.

Sursa – goodfood.ro

Vreme deosebit de caldă în Dobrogea și pe litoral
Ştiri duminică, 2 noiembrie 2025, 07:21

Vreme deosebit de caldă în Dobrogea și pe litoral

Și duminică, în Dobrogea, vremea va fi deosebit de caldă, cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare...

Vreme deosebit de caldă în Dobrogea și pe litoral
CONSTANȚA: Incendiu la restaurantul Oz Demir. Au fost evacuate mai multe persoane
Ştiri sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 19:08

CONSTANȚA: Incendiu la restaurantul Oz Demir. Au fost evacuate mai multe persoane

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seară, 1 noiembrie, la acoperișul restaurantului Oz Demir, situat pe strada Labirint nr. 16 din Constanța....

CONSTANȚA: Incendiu la restaurantul Oz Demir. Au fost evacuate mai multe persoane
CONSTANȚA: Poliția în ALERTĂ – minor căutat familie
Ştiri sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 19:01

CONSTANȚA: Poliția în ALERTĂ – minor căutat familie

Astăzi, 1 noiembrie 2025, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au fost sesizați...

CONSTANȚA: Poliția în ALERTĂ – minor căutat familie
Ziua Radioului Public, 97 de ani | Managerul Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”, regizorul Aurel Palade: “De Radioul Public mă leagă foarte multe amintiri. La școală tot timpul întâziam pentru că ascultam o emisiune – “Înșir’te, Mărgărite”, care se termina la ora 12.00 și voiam să o ascult până la capăt”
Ştiri sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 12:50

Ziua Radioului Public, 97 de ani | Managerul Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”, regizorul Aurel Palade: “De Radioul Public mă leagă foarte multe amintiri. La școală tot timpul întâziam pentru că ascultam o emisiune – “Înșir’te, Mărgărite”, care se termina la ora 12.00 și voiam să o ascult până la capăt”

Astăzi, de Ziua Radioului Public, de la înființarea căruia au trecut 97 de ani, personalitățile Constanței transmit mesajelor lor de...

Ziua Radioului Public, 97 de ani | Managerul Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”, regizorul Aurel Palade: “De Radioul Public mă leagă foarte multe amintiri. La școală tot timpul întâziam pentru că ascultam o emisiune – “Înșir’te, Mărgărite”, care se termina la ora 12.00 și voiam să o ascult până la capăt”
Ştiri sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 11:28

Ziua Radioului Public, 97 de ani | Vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România, Angelo Mitchievici: “Radioul are în avantajul lui o istorie considerabilă, are în avantajul lui faptul că sunt niște profesioniști care se ocupă de emisiuni, oameni foarte cultivați, foarte buni vorbitori”

Vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România, criticul literar Angelo Mitchievici, profesor la Facultatea de Litere a Universității...

Ziua Radioului Public, 97 de ani | Vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România, Angelo Mitchievici: “Radioul are în avantajul lui o istorie considerabilă, are în avantajul lui faptul că sunt niște profesioniști care se ocupă de emisiuni, oameni foarte cultivați, foarte buni vorbitori”
Ştiri sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 11:08

Piesa de patrimoniu | Sarică, haina femeiască realizată de aromânii de altădată

O haină femeiască de o rară frumusețe, o sarică realizată de aromânii de altădată, este Piesa de patrimoniu de astăzi. Haina, expusă la...

Piesa de patrimoniu | Sarică, haina femeiască realizată de aromânii de altădată
Ştiri sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 10:14

Se împlinesc 97 de ani de la inaugurarea postului naţional de radio din România

Astăzi se împlinesc 97 de ani de la inaugurarea postului naţional de radio din România. Pe 1 noiembrie 1928, la ora 17:00, era difuzată în eter...

Se împlinesc 97 de ani de la inaugurarea postului naţional de radio din România
Ştiri sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 09:24

Ziua Radioului Public, 97 de ani | Istoricul Adrian Cioroianu: “Munca de radio mi se pare atât de nobilă și de frumoasă. Îmi dau seama ce rol joacă Radioul Public în România și cred că este una dintre cele mai credibile instituții din România și pentru asta merită felicitări”

Istoricul Adrian Cioroianu a transmis un mesaj de „La mulți ani!” Radioului Public. A povestit cu nostalgie că, în urmă cu 30 de ani, pe...

Ziua Radioului Public, 97 de ani | Istoricul Adrian Cioroianu: “Munca de radio mi se pare atât de nobilă și de frumoasă. Îmi dau seama ce rol joacă Radioul Public în România și cred că este una dintre cele mai credibile instituții din România și pentru asta merită felicitări”