Românii încep să îşi schimbe preferinţele pentru vinuri
Vinurile româneşti au început să câştige din ce în ce mai mult teren în faţa celor din import.
După 1989, evoluţia pieţei de profil a fost asemănătoare cu cea a berii şi a altor produse autohtone, după cum ne-a declarat Aurel Buzu, administratorul unor crame din Constanţa:
„Cu timpul, oamenii s-au convins că cea mai bună bere e berea românească şi că vinul românesc este inegalabil. La fel şi toate produsele alimentare – cele din România sunt incomparabile. Lumea deja nu mai doreşte falsuri, nu mai doreşte struguri din cauciuc, mere – tot la fel, fără nici un gust”.
La nivel mondial, în anul 2015, ţara noastră a ocupat poziţia a 12-a în ceea ce priveşte producţia de vin.
Potrivit specialiştilor din domeniu, România ar putea concura fără probleme cu state precum Chile sau Africa de Sud în ceea ce priveşte calitatea vinului.